Дієтолог назвав ідеальні продукти при діабеті

Деякі продукти здатні не лише наситити організм, а ще й знизити ймовірність розвитку діабету.

Діабет – захворювання неабияке. Воно вимагає постійного спостереження у лікаря та підтримування нормального рівня глюкози в крові за допомогою спеціального харчування, адже досягти результатів компенсації захворювання неможливо без знань про те, які продукти впливають на організм позитивно, а які негативно.

КВАСОЛЯ ТА БОБОВІ
За словами експерта, лише одна з’їдена порція бобових на день знижує ймовірність розвитку діабету другого типу. Колега лікаря –погодився з дієтологом і додав, що такі властивості характери передусім для зеленої стручкової квасолі, а не зернової.

ГРЕЧКА
Другою у списку корисних для діабетиків продуктів виявилася гречка. Чому саме ця крупа? Михайло Гінзбург повідомив, що саме гречка має найменший глікемічний індекс, що дуже важливо для хворих на діабет.

Більш того, крупа багата і на такі корисні речовини, як складні вуглеводи, які полегшують перебіг хвороби.

ІМБИР
Згідно з рекомендацією фахівця, при діабеті потрібно їсти імбир – продукт досить незвичайний, але корисний: він має протизапальну дію на організм та підвищує чутливість тканин до інсуліну. Це важливо, оскільки перебіг хвороби багато в чому залежить від рівня інсуліну в крові, якщо він занижений, необхідно підвищувати чутливість тканин до гормону білкової природи (інсуліну).
Також дієтолог зазначив, що діабет другого типу може розвинутись через запалення в організмі, зумовлені віком. Стабілізувати перебіг цукрового діабету другого типу або досягти результатів компенсації хвороби можна при регулярному споживанні імбиру в їжу у вигляді імбирного чаю або приправи, зазначив лікар.

+ 0 -
  • 0
  • 385

Добавить комментарий