Роботи з розмінування України коштуватимуть майже 38 млрд дол

За оцінками Програми розвитку ООН (ПРООН), роботи з розмінування території України коштуватимуть $37,6 млрд.

"Ця робота (з протимінної діяльності, – ред.) коштуватиме Україні, за оцінками, $37,6 млрд. Тому хочу висловити велику подяку і відзначити зусилля наших партнерів, які сприяють у проведенні цієї роботи, зокрема таких країн, як Японія, Данія, Хорватія, Велика Британія, Франція та багато інших", – заявив постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє.

Зі свого боку заступник голови представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло запевнив, що протимінна діяльність є пріоритетом для Європейського Союзу.

Він нагадав, що під час останнього візиту в Україну високий представник ЄС Жозеп Боррель оголосив про додаткову підтримку протимінної діяльності, довівши загальну суму до 43 млн євро.

Перший секретар посольства Японії в Україні Назому Ямашіта зауважив, що Токіо продовжуватиме підтримувати фінансово і матеріально зусилля з розмінування і протимінної діяльності ПРООН в Україні.

"Внесок Японії – це $10 млн у програму розмінування України, а також ми надали фінансову підтримку безпосередньо ДСНС України і далі допомагатимемо, надаючи необхідне обладнання для розмінування і проведення робіт зі знешкодження вибухонебезпечних предметів, поки останній залишок війни не буде видалено", – підкреслив дипломат.

Раніше повідомлялося, що на сьогодні, за даними державних органів, близько 30% території України, а саме 174 тис.кв. км, є потенційно небезпечними через замінування.

+ 0 -
  • 0
  • 368

Добавить комментарий