Хто такі Шамрай і Костржевський та яким боком вони до Одеси?

Видання "Антікор" розмістило новий матеріал про справжню природу діяльності скандального адвоката Артема Шамрая та його одеські "проєкти".

 

Варто зазначити, що про його зухвалу спробу віджати ЖК «Чайка» вже неодноразово писали ЗМІ. Цю спробу рейдерського захоплення, до речі, досі ніхто так і не зазнав реального покарання.

 
Але не всі знають, що, сколотивши і натренувавши стійке злочинне угруповання на тому «проєкті» Шамрай «успішніше» реалізував кілька наступних.

 

Йдеться про торговий центр «Староконний» та готель «Велика Московська» на вулиці Дерибасівська в Одесі.

 

Паралельно з рейдерським захопленням ЖК «Чайка» Шамрай разом зі своїми подільниками залицявся до чергової жертви, яка прийшла до нього за юридичною та адвокатською допомогою. Адвокат-шахрай, дізнавшись, що Клієнтка має дуже солідний стан, у вигляді дорогої нерухомості, вирішив зайнятися своєю улюбленою справою – обманювати та кидати людей.
Зібравши всю інформацію про саму Клієнтку та її активи, Шамрай зачекав на відповідний момент. Прикриваючись статусом адвоката, якому за природою діяльності мають довіряти як лікареві, переконав Клієнтку, що майну загрожує рейдерське захоплення і його потрібно терміново убезпечити. Абсолютно довіряючи Шамраю Клієнтка змушена була погодитись на його пропозицію. І тут Шамрай пустився на всі тяжкі.
Крім спільників по «Чайці» Андрія Шишова та Альберта Дунду, справа з шахрайства стосовно яких зараз слухається в суді, Шамрай залучив до афери та гравця більшого – Дениса Костржевського.

 
Довідково: Костржевський Денис Борисович – колишній народний депутат України, якого вважають молодшим партнером олігарха Дмитра Фірташа, київських бізнесменів Василя Хмельницького та Андрія Іванова, а також представника криміналітету та політика часів Януковича – Юрія Іванющенка (Юра «Єнакіївський»).
Основний бізнес-актив Костржевського це аеропорт «Жуляни», комунальне підприємство, орендоване на 49 років у міста Києва, весь прибуток від діяльності якого, завдяки Костржевському, йде повз міський бюджет.
Примітно, що викрадені з аеропорту гроші Костржевському допомагає відмивати Дмитра Фірташ. До того ж, Фірташ за ці ж відмиті гроші продав Костржевському свій будинок у Марбельї (Іспанія) за 8 мільйонів доларів США.
Проте, жоден правоохоронний орган України не вникає у явно злочинну діяльність Костржевського щодо крадіжки грошей із комунального аеропорту «Жуляни». Хоча питань там більш ніж достатньо.
Наприклад, міський бюджет від діяльності комунального підприємства у період 2012 – 2021 років отримав лише близько 59 тисяч доларів США, а Костржевський зі своєю зграєю шахраїв за цей же час поцупили понад 200 мільйонів доларів США від функціонування аеропорту.
Цифри без сумніву непорівнянні, але на злодійство досі ніхто з владних завзято не звертає уваги.
Заручившись підтримкою Костржевського, аферист Шамрай придумав банальну, але, як показала практика, дієву схему по черговому віджиму майна.
Суть схеми зводилася до того, що Шармай і Шишов оформили фіктивний договір позики, за яким вони нібито позичали Костржевському 1 мільйон доларів США. На забезпечення позики було передано майно Клієнтки Шамрая, яка ні сном, ні духом про це не знала.
Клієнтці, у свою чергу, Шамрай також сказав, що майно потрібно передати в іпотеку для того, щоб убезпечити його від рейдерського захоплення. Але в іпотеку банку, а не Костржевському, такому ж шахраю як він сам. Швидше за все, Шамрай був не дуже переконливий, і Клієнтка не дала свою згоду на угоду.
Але коли відсутність згоди власника майна зупиняла Шамрая? Правильно – ніколи.
Після цього Костржевський, аферисти Шамрай та Шишов, використовуючи підроблені документи, швидко провернули махінації із позикою в 1 мільйон доларів США. Так Костржевський став щасливим володарем ринку «Староконний» та готелю «Велика Московська» в Одесі вартістю понад 700 мільйонів гривень. Ринок фактично оформили на обвинуваченого у справі про рейдерське захоплення ЖК «Чайка» Альберта Дунду.
Крім названих спільників Шамрая ці махінації стали можливі лише завдяки безпосередньої участі в них наступних осіб:
- Гордєєнка Артура – адвокат Костржевського;
- Мельника Романа – нотаріус Костржевського;
- Новікової Ольги – юрист Шамрая;
- Побережного Євгена – співробітник Шамрая;
- Омельчука Ігоря – співробітник Шамрая;
- Фесенко Оксани – держреєстратор.
За результатами махінацій Клієнтка Шамрая недорахувалася майна на понад 700 мільйонів гривень. Сам горе-адвокат та його ОЗУ, заробляючи на віджатому майні, відкупляються від правоохоронців, про що теж неодноразово писали ЗМІ.
Країна має знати своїх героїв в обличчя!

+ 0 -
  • 0
  • 5 648

Добавить комментарий