Фахівці Південного офісу досить оригінально відзначили Всесвітній день вишиванки

Сьогодні відзначається Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Ідеєю свята є не тільки збереження українських цінностей, але й популяризація серед молоді та населення загалом любові до рідної історії і традицій, відзначили на офіційній сторінці Південного офісу Держаудитслужби в Фейсбук.
«Вже традиційно співробітники Південного офісу Держаудитслужби в цей день прийшли на роботу в національному вбранні, аби засвідчити свої національні та громадянські позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Але не тільки це. День вишиванки – гарна нагода згадати про своїх предків, своїх майстринь — бабусь та матусь. Продемонструвати колегам справжні сімейні скарби та реліквії.
Дуже горда з того, що наші співробітники є не тільки висококласними фахівцями з фінансів та аудиту, але й берегинями родинних цінностей», — відзначила начальник Південного офісу Держаудитслужби Наталія Стоянова.
 
Дійсно, сьогодні працівники офісу принесли дуже багато цікавих речей – старовинні та створені власноруч вишиванки, рушники, картини, скатертини, а також поділилися спогадами про своїх родинних майстринь.
«Наша сімейна реліквія, родинний оберіг – це рушник, який вишивала для весілля матері мого чоловіка бабуся Текля. До речі, весілля батьків чоловіка було 50 років тому, 24 серпня на Вінничині, а через 30 років з цим же рушником вже на Одещині одружувалися ми з чоловіком. Тепер подарунок бабусі Теклі чекає на одруження наших дітей – її правнуків. Цей рушник для нас не просто реліквія, це – символ родинного тепла, міцної любові і незалежності нашої країни», - розповіла начальник відділу контролю у галузі ЖКГ, інфраструктури та зв’язку Оксана Виговська.
 
«А моя сімейна реліквія – вишиванка бабусі Євдокії. Цей справжній шедевр бабуся створила, коли була ще підлітком, в 13 років. Досить кропітка та ювелірна робота – вишивка бісером. Це традиційна для Рахівщини вишиванка. Моя бабуся все життя працювала у сфері торгівлі. Вишивка для неї стала справжньою відрадою. Бабуся навчила й мене вишивати. До її рівня майстерності мені ще далеко, але також вже є чим похвалитися», — розповіла завідувач сектору розгляду скарг на дії посадових осіб міжрегіонального територіального органу Держаудитслужби Ганна Апексімова.
 
«Мене також навчила вишивати бабуся. Ще малою під її наглядом вишила рушник «Несе Галя воду». В родинному домі залишилося багато гарний речей, створених бабусею: картини, рушники, серветки, подушки, скатертини. До речі я сама своїм рідним дарувала саморуч вишиті речі. Зараз опанувала нову техніку рукоділля – алмазну мозаїку», — розповіла начальник фінансового відділу-головний бухгалтер Майя Антонюк.
 
Перші кроки в опануванні складного декоративно-ужиткового мистецтва роблять й діти наших фахівців. До речі сьогодні на свято вони прийшли привітати своїх батьків у національному вбранні.
+ 0 -
  • 0
  • 299

Добавить комментарий