На Одещині зупинили водія з автоматом Калашнікова

На Одещині судитимуть 29-річного хлопця, який попався поліції п’яним за кермом, був без прав, але при цьому віз із собою автомат Калашнікова з патронами та ображав поліцейських.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП України в Одеській області.

Затримали чоловіка увечері у квітні 2023 року на дорозі Фараонівка – Сарата – Дивізія. Патрульні зауважили, що водій автомобіля Volkswagen Passat, побачивши їх, різко змінив напрямок руху, щоб уникнути зустрічі.

Коли водія наздогнали та зупинили, виявилося, що він п’яний. Предоставити водійські права та техпаспорт 29-річний мешканець села Новоселівка відмовився і натомість намагався піти з місця затримання та ображав поліцейських.

У його кишені виявили 17 патронів калібру 5,45 мм, а у багажнику автомобіля — автомат Калашнікова «АКС-74», крім того, під сидінням водія знайшовся ніж. Як пояснив чоловік, автомат із патронами він знайшов, а ніж отримав у подарунок.

Йому повідомили про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 263 КК України та вже направили до суду обвинувальний акт – чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до семи років.

Крім того, за образу поліцейських, п’яне водіння, створення аварійної ситуації та перебування за кермом без прав йому загрожує штраф до 17 тис. гривень.

+ 0 -
  • 0
  • 157

Добавить комментарий