На Одещині побудують новий міст, що поєднає регіон з ЄС

У 2024 році керівництво Одеської області планує приступити до розробки проєктів будівництва нового мосту через Дністровський лиман та мостового переходу через Дунай в районі існуючої паромної переправи, що поєднує регіон з Європейським Союзом.

Про це йдеться у «Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2023 рік та основні напрями розвитку на 2024-2025 роки».

Наразі стан дорожнього покриття та пропускна здатність причорноморських доріг у межах від гирла Дунаю до гирла Дніпра стають важливим елементом стримання в рамках стратегії національної безпеки.

«У цьому контексті необхідно виділити вразливість транспортної логістики по переміщенню необхідних сил у зону між Дунаєм та Дністром», – зазначається у програмі.

Стратегічним напрямком вирішення питання транспортного з’єднання цієї території з центром Одеської області є будівництво мосту через Дністровський лиман.

Крім того, введення в дію поромного комплексу «Орлівка-Ісакча» через Дунай в Ізмаїльському районі і зростаюча кількість транспорту, який користується цією переправою, дають можливість стверджувати, що міст через Дністровський лиман не тільки стратегічно важливий, але і економічно доцільний, оскільки скоротить дорогу транспортного потоку на південь Європи.

+ 0 -
  • 0
  • 680

Добавить комментарий