В Одесі закупили інсулінові помпи для дітей з цукровим діабетом

В Одесі для дітей з цукровим діабетом вперше закупили інсулінові помпи за кошти міського бюджету за програмою "Здоров'я". Всього в Одесі мешкає 370 дітей, хворих на інсулінозалежний діабет 1 типу.
Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Був створений лист очікування за медичними показаннями та визначена черговість установлення помп. Першу партію інсулінових помп з розхідниками було закуплено вже в липні, і наразі розпочато їх установлення дітям з діабетом 1 типу. 

Помпова інсулінотерапія - це найшвидший та найефективніший метод компенсації діабету, який забезпечує безперебійне надходження потрібної кількості інсуліну в організм без ін'єкцій. Це комфортно для дітей та батьків, а також запобігає  ускладненням. Вперше встановлення помп проводиться без госпіталізації до лікарні - амбулаторно на базі денного стаціонару Центру Резніка. Тут же працює Школа діабету, яка забезпечує кваліфіковану медичну допомогу та психологічну підтримку дітям з діабетом.

«Сьогодні ми забезпечуємо нову якість життя дітей з діабетом та їх сімей. Це - частина комплексної підтримки, яка надається одеситам за рахунок міських програм», - зазначила віцемер Одеси Світлана Бедрега.

+ 0 -
  • 0
  • 380

Добавить комментарий