Як треба схуднути, щоб зцілитись від діабету

Згідно з дослідженням вчених з Університету Ньюкасла (Великобританія) мінімальна кількість жиру погіршує вироблення інсуліну

Раніше вчені вже довели, що інтенсивна програма втрати ваги у людей з цукровим діабетом ІІ типу з ожирінням або надмірною вагою може викликати ремісію. Британські фахівці вирішили з'ясувати, чи відбувається те саме у людей з діабетом ІІ типу з нормальним індексом маси тіла або трохи вищим за нормальний.

Для проведення експерименту вчені попросили 20 хворих на діабет з нормальною вагою дотримуватися дієти. Після того, як вони змогли схуднути на 10–15% маси тіла, у 70% респондентів спостерігалася ремісія захворювання в тій же пропорції, як і у пацієнтів з ожирінням та надмірною вагою.

Подальші дослідження дозволили виявити, що у зразку рівні жиру в печінці та підшлунковій залозі значно знизилися.

— Розвиток цукрового діабету ІІ типу вказує на те, що у людини внутрішнього жиру набагато більше, ніж вона може винести, навіть якщо навіть худа. Надлишок жиру проникає у печінку та підшлункову залозу, порушуючи нормальну функцію та викликаючи діабет ІІ типу. Збільшення жиру в підшлунковій залозі навіть на 0,5 г здатне порушити нормальний виробіток інсуліну, — пояснює один з авторів дослідження Рой Тейлор, передає інформаційний портал ANSA.

Дослідження було подано на конгресі Європейської асоціації з вивчення діабету (EASD).

+ 0 -
  • 0
  • 549

Добавить комментарий