Українських біженців у Німеччині запідозрили у шахрайстві із соціальними виплатами

У Німеччині розслідуються десятки випадків шахрайства із соціальними виплатами українськими біженцями. В одному із регіонів країни заведено близько 150 подібних справ.Українських біженців у Німеччині запідозрили у шахрайстві із соціальними виплатами - one.ua

У районі Ільм у Тюрінгії почали виявляти випадки шахрайства із соціальними виплатами українцями. У цьому регіоні зареєстровано понад 2400 біженців з України та 1574 особи з них отримують матеріальну допомогу від Німеччини, їх забезпечили житлом, надали можливість відвідувати мовні курси та отримувати медичні послуги. Але не всі вони мали право на це.
Імміграційні органи з'ясували, що 52 українці були зареєстровані ще й в інших європейських країнах, а 23 особи отримували соціальні виплати від двох держав одночасно.

Цим українським біженцям вже припинили виплачувати допомогу та анулювали дозвіл на проживання. Але їм також доведеться повернути кошти, отримані від Німеччини. Крім того, проти них відкрито провадження за порушення закону про іноземців та соціальне шахрайство.

За словами незалежного окружного адміністратора, зараз розглядається 150 справ щодо можливого соціального шахрайства біженців з України. А глава імміграційної служби заявив, що є підтверджені випадки, коли українці виїжджали на кілька днів до інших країн, а згодом поверталися. Тому було створено оперативну групу, яка відстежуватиме такі пересування у майбутньому.

+ 0 -
  • 0
  • 393

Добавить комментарий