У Чехії стрімко зростає кількість біженців з України

Чехія входить до трійки країн, куди приїжджає найбільша кількість біженців з України. Це число стрімко зростає й наразі – протягом минулого тижня приїхали ще 1774 людини. Про це повідомляє портал seznamzpravy.cz.

Нині у Чехії немає жодного муніципалітету, де не були зареєстровані українські біженці з тимчасовим захистом. За статистикою Міністерства внутрішніх справ Чехії, станом на 16 жовтня у країні налічувалося 362 тисячі 594 українця. З квітня прибули майже 37 тисяч біженців із України.

З весни цього року відбулося найбільше зростання кількості українських біженців у столиці – на 11 тисяч людей. На другому ж місці Південноморавський край Чехії – 4 тисячі 953 людини. У Середньочеському краї – 4 тисячі 442 українця.

Відомо, що найбільше українських біженців оселилися у Празі – понад 90,3 тисяч людей, в Середньочеському краї – 48,9 тисяч людей, в Південноморавському – 37,6 тисяч людей, в Пльзенському краї – 30,7 тисяч людей, у Моравсько-Сілезькому – 20,9 тисяч людей. Згідно зі статистикою, жінки становлять 60% біженців в Чехії, а решту 40% – чоловіки. Там перебуває 161 тисяча українських жінок працездатного віку (44% всіх біженців) та 90 тисяч чоловіків. Найбільше біженців пенсійного віку проживають у Карлових Варах (440 людей). А найбільше дітей до трьох років і підлітків до 18 років проживають у Празі – таких зареєстровано четверо.

Нагадаємо, українці суттєво покращили ситуацію на ринку праці ЄС. В 11 країнах на роботу влаштувалися 1,5 млн біженців. У Брюсселі “є розуміння того, що для відбудови України та відновлення її економіки потрібні всі ці люди”.

+ 0 -
  • 0
  • 385

Добавить комментарий