Напередодні холодів жителі багатоповерхівки ризикують залишитись без електрики

Жителі ЖК «Ізумруд», що на вулиці Академіка Сахарова, можуть залишитися цієї зими без електрики. Люди звинувачують у ситуації несумлінну обслуговуючу компанію, а також енергетичного монополіста, компанію ДТЕК «Одеські електромережі».

За словами голови ОСББ «Ізумруд 2007» Алли Нефьодової, обслуговуюча компанія, нав’язана забудовником, накопичила багатомільйонні борги, хоча мешканці справно сплачували рахунки за електрику.

«Ми просто виявилися заручниками ситуації, – розповіла Алла Нефьодова. – ДТЕК уже не раз відключав нас від електроенергії. Ми спеціально створили ОСББ та готові укладати договір безпосередньо з ДТЕК, виконали всі вимоги законодавства, але монополіст просто відмовляється підписувати договір». Щоб звернути увагу на ситуацію, що склалася, одесити провели імпровізовану акцію протесту, яку не змогли проігнорувати навіть міська влада — мітинг відвідав мер Одеси Геннадій Труханов. Міський голова пообіцяв розібратися в ситуації та наголосив, що це гостре питання, яке має свої юридичні особливості.

«Ми знаємо про проблему і ми розробляли шляхи її вирішення за декількома напрямками, — розповів Геннадій Труханов. — Один із напрямків — це модульна котельня, але на її встановлення потрібен час і ми не встигнемо це зробити, навіть якщо сьогодні почнемо. Фактично ця юридична особа залишає вас у небезпеці. Ми і це питання вирішуватимемо». У свою чергу, керівник громадської організації «Спільна Мета», яка відстоює права одеситів у боротьбі з енергетичним монополістом, Артем Каспарян зазначив, що найближчим часом Національна комісія з енергетики планує чергову перевірку діяльності ДТЕК.

«Різні претензії до роботи монополіста ДТЕК напередодні зимових холодів є у житлових комплексів «Фонтан, що співає», «Манхетен», «Приморські Сади», «Лазурне узбережжя», «Віа Рома». Це тисячі одеситів, – зазначив Артем Каспарян. – ДТЕК не поспішає вирішувати їх з однієї простої причини — люди змушені платити за світло за тарифом, який у кілька разів перевищує побутовий і, звичайно, монополіста це влаштовує. Ми надіслали чергову заяву з проханням якнайшвидше перевірити дії ДТЕК».

+ 0 -
  • 0
  • 397

Добавить комментарий