Колишню головну податковицю Одещини засудили на 6 років

Вищий антикорупційний суд визнав винуватою колишню виконувачку обов’язків начальниці Головного управління Державної податкової служби в Одеській області Наталію Чеботарьову у пропозиції та наданні 25 тисяч доларів хабара начальнику управління прокуратури Одещини Михайлу Сербіну. Винуватим також визнали її заступника Володимира Мосійчука. Чеботарьовій призначили покарання у вигляді 6 років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС. Ексголову податкової також позбавили 5 рангу державного службовця та права обіймати посади, які пов’язані зі здійсненням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на 3 роки з конфіскацією всього належного їй майна.
Також вирок винесли її заступнику Володимиру Мосійчуку. В органі не вказали прізвища фігурантів. Втім, за даними ЗМІ, йдеться саме про Чеботарьову та Мосійчука. Останнього суд покарав на 5 років позбавлення волі з позбавленням рангу держслужбовця та права обіймати відповідні посади.

“Вирок суду може бути оскаржений протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду”, – йдеться у повідомленні.

Раніше слідство встановило, що ексочільниця регіональної ДПС запропонувала керівнику структурного підрозділу прокуратури цього ж регіону щомісяця сплачувати хабар у вигляді 25 тис. доларів. Натомість він мав не перешкоджати протиправній діяльності працівників податкової та не притягати їх до відповідальності. Це було пов’язано із отриманням хабарів від підприємців.

+ 0 -
  • 0
  • 138

Добавить комментарий