Польські протестувальники не пропускають гумдопомогу

На польській стороні кордону учасники страйку не пропускають через контрольно-пропускні пункти вантажні автомобілі з гуманітарною допомогою, які прямують до України.

Про це написав у Facebook заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергія Деркача.

«Очевидно, що заяви про пропуск гуманітарної допомоги і небезпечених вантажів теж не відповідають дійсності. Ми зафіксували численні факти, коли цистерни з паливом та гуманітарка стоять в чергах. Передаємо інформацію про ці випадки польським колегам з Міністерства. Чекаємо відповідь, як це корелюється з заявами про безперешкодний перетин таких вантажів», — зазначив Деркач.

Він також додав, що кожного дня команда працює над тим, щоб розблокувати кордон.

«Сьогодні ми заручились підтримкою водіїв – вони розуміють, чому заявлені вимоги не можуть бути виконані та чому поступки у принципових питаннях неможливі. У таких умовах наше завдання – забезпечити їм максимальну підтримку. На цих двох пунктах пропуску було загалом не більше 15 протестувальників. Фактично десяток людей тримають кордон у заручниках», — написав заступник міністра.

Нагадаємо, що українські автоперевізники готують судові позови у Польщі про відшкодування збитків до організаторів блокування прикордонних автомобільних пунктів пропуску.

Єврокомісія може розпочати карну процедуру проти Польщі в разі, якщо влада країни не вирішить питання блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з профільними асоціаціями і перевізниками створило штаб допомоги українським водіям, які більш як 10 днів залишаються заблокованими на кордоні з Польщею.

+ 0 -
  • 0
  • 373

Добавить комментарий