Україна планує відновити морські поромні та контейнерні перевезення за два-три тижні

Перші контейнерні перевезення Українським морським коридором можуть бути здійснені протягом двох-трьох тижнів. Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков під час круглого столу про український експорт.

"Усі п'ять контейнерних терміналів готові обробляти (контейнери - ред.). Майже всі вони задіяні в перевалці аграрної та іншої продукції. Але контейнери - це пріоритет, і вони ведуть переговори. Сподіваюся, що за два-три тижні отримаємо перші заходи", - зазначив заступник міністра.

Також, за словами Васькова, протягом двох тижнів планується відновити автомобільне поромне сполучення, а через два місяці - залізничне поромне сполучення.

Крім того, заступник міністра поінформував, що в портах Дунаю вже працюють контейнерні сервіси між Україною і Румунією з порту "Рені" і між Румунією і Туреччиною з порту "Ізмаїл".

Він додав, що Українське Дунайське пароплавство готове також до перевезення контейнерів вгору Дунаєм, однак поки такі перевезення ще не здійснювались.

+ 0 -
  • 0
  • 414

Добавить комментарий