"єВідновлення": українці почали отримувати виплати для капітального ремонту житла

В Україні стартували перші виплати для капітального ремонту житла у рамках програми "єВідновлення". Про це повідомив міністр з питань цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram.

"Загалом, погоджено 2 768 заяв на виплати, загальна сума - понад 665 млн грн. З сьогоднішнього дня українці починають отримувати кошти на картку", - написав міністр.

За словами Федорова, максимальна сума компенсації - до 350 тисяч гривень на відновлення квартири та до 500 тисяч гривень - для приватного будинку. Кошти приходитимуть двома траншами - спочатку 70%, а потім 30%.

Федоров нагадав, що послугу "єВідновлення" було розроблено спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури за підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та UK aid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS".

"єВідновлення"
Нагадаємо, в рамках програми "єВідновлення" українці, чиє житло було знищено під час бойових дій, можуть отримати нову квартиру чи будинок в обмін на сертифікат з "Дії".

При цьому станом на 6 грудня виплати в рамках програми "єВідновлення" за пошкоджене внаслідок російської збройної агресії житло вже перевищили 3 млрд. гривень.

+ 0 -
  • 0
  • 311

Добавить комментарий