Військовий експерт припустив, як будуть використовувати F-16 в Україні

Україна очікує на винищувачі F-16. Ці західні літаки можуть змінити хід бойових дій на користь ЗСУ у частині логістики. Україні важливо знищувати ешелони техніки та зброї, які їдуть до російських окупантів.

Таку думку 24 Каналу озвучив військовий експерт Петро Черник. Він підкреслив, що усе залежить від того, скільки винищувачів F-16 отримає Україна.

Петро Черник зазначив, що F-16 можуть нести, зокрема, ракету AGM-158. Є модифікації із дальністю до 900 кілометрів. Кілька сотень таких ракет можуть дуже серйозно змінити хід бойових дій у частині логістики.

На думку військового експерта, F-16 можуть суттєво змінити ситуацію на фронті на користь ЗСУ саме у частині логістики. Адже знищувати ешелони з усім необхідним, які їдуть до росіян, вкрай важливо.

“Якщо не буде їхати на лінію Суровікіна автомобіль, який везе снаряди, патрони, медикаменти, теплий одяг, їжу і так далі, то через кілька тижнів у солдата в окопі все закінчується. Полювати за великим ешелоном на 30 – 50 вагонів та постійно їх знищувати – це філософія успіху”,– переконаний він.

Друзі, війна ще не закінчилася, а омріяна Перемога можлива лише за нашої згуртованості. Всі, хто зараз в тилу мають бути надійними помічниками для воїнів, які зі зброєю в руках боронять нашу неньку. Тож посильні донати — це найменше, що ми маємо робити щоденно та невтомно для наших захисників. Один із варіантів допомоги ЗСУ — перерахувати певну суму на спецрахунок НБУ для збору коштів на потреби армії.

+ 0 -
  • 0
  • 232

Добавить комментарий