Україна активно працює над відновленням авіасполучення: які аеропорти в пріоритеті

Україна інтенсивно працює над відновленням авіасполучення після того, як воно було припинено на початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року.

Зокрема, у першу чергу розглядають відновлення авіасполучення з Києва та Львова. Про це заявив заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма, якого цитує Sky News.

"Я не хочу створювати завищених очікувань, але можу сказати, що ми дуже інтенсивно працюємо над відновленням авіасполучення в Україні", - заявив він.

За словами Шурми, наявність надійної логістики, транспортного сполучення, особливо авіасполучення, це фундаментально важливі елементи ділової та інвестиційної діяльності країни.

"Якщо інвестори й бізнесмени не зможуть комфортно й швидко добиратися до потрібних їм місць, вони не прийдуть і нічого не зроблять", - констатував заступник глави ОП.

У відповідь на запитання, чи справді влада України розглядає питання щодо відкриття аеропортів у Києві (міжнародний аеропорт "Бориспіль") і Львові, він сказав, що обидва аеропорти розглядають, але водночас "основний фокус" спрямований на "Бориспіль".

Щодо можливості відновлення авіасполучення влітку Шурма сказав, що не готовий назвати конкретні терміни.

+ 0 -
  • 0
  • 383

Добавить комментарий