За доказами поліцейських обвинувальні вироки суду за майнові злочини отримали троє жителів Одещини

Загалом правопорушники покрали гаманці, інструменти, кабель ліній зв’язку та намагалися незаконно заволодіти двома автомобілями. За скоєне кожен з них проведе більше п’яти років за гратами.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що житель Білгорода-Дністровського у комендантську годину з лютого по квітень минулого року неодноразово підіймався на бетонні опори в одному з приватних секторів райцентру та зрізав секатором кабель ліній зв’язку.

«Поліцейські викрили правопорушника, провели за місцем його мешкання санкціонований обшук, в ході якого вилучили знаряддя злочину, залишки викраденого майна та інші речові докази. Загалом чоловік зрізав і продав 885 метрів кабелю, чим завдав шкоди телекомунікаційній компанії на суму більше 90 тисяч гривень», - розповів начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

А житель одного із сіл Петропавлівської територіальної громади Білгород-Дністровського району у березні минулого року намагався незаконно заволодіти транспортними засобами двох чоловіків та обікрав жінку.

«Спочатку вночі він спробував завести мікроавтобус, який односелець запаркував на вулиці біля домоволодіння і не зачинив. Замкнути дроти системи запалення зловмисник не зумів і пішов до маєтку іншого односельця, на подвір’ї якого знаходився незачинений легковик. Спробував викотити його з двору, але був сполоханий господарем. Пізніше правопорушник завітав додому до знайомої і коли вона відволіклась, викрав з однієї із кімнат шліфувальну машинку та дриль загальною вартістю 1,7 тис. грн. Поліцейські встановили та розшукали правопорушника, вилучили викрадені електроінструменти і повернули власниці», - зазначив начальник відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Андрій Мащенко.

Ще один правопорушник – житель Одеси, маючи непогашену судимість за майнові злочини, в Іванівській ОТГ навідався у дитячі садочки та поліклініки, де обікрав чотирьох працівниць.

«Зловмисник повикрадав з сумочок виховательок та медсестер гаманці з грошима. В одному гаманці він знайшов ще й банківську карту з листочком, на якому був написаний пін-код. Відтак зняв з рахунку усі кошти. Загальна сума завданого жінкам збитку склала майже сім тисяч гривень. Правопорушника правоохоронці розшукали протягом двох днів, гроші він витратив», - прокоментував начальник слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Назарій Кучмій.

Зібравши достатньо доказів злочинної діяльності фігурантів, слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської та Березівської окружних прокуратур висунули їм обвинувачення залежно від скоєного:

- у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, зокрема поєднаній з проникненням у приміщення і вчиненій повторно (ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України);

- в умисному пошкодженні телекомунікаційної мережі, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг, вчиненому повторно (ч.ч.1, 2 ст. 360 ККУ);

- у закінченому замаху на незаконне заволодіння транспортним засобом та незакінченому замаху на незаконне заволодіння транспортним засобом вчиненому повторно й поєднаному з проникненням у сховище (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 289; ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 289 ККУ);

- у викраденні офіційних документів, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 1 ст. 357 ККУ).

Обвинувальні акти правоохоронці скерували до суду. Розглянувши матеріали проваджень та дослідивши надані поліцейськими докази, суд визнав підсудних винними і призначив покарання: першим двом – п’ять років та один місяць позбавлення волі, а третьому – сім років та шість місяців позбавлення волі.

+ 0 -
  • 0
  • 90

Добавить комментарий