В Одесі правоохоронці викрили цивільну подружню пару, яка через телеграм-канал збувала наркотичні засоби

Чоловіка та жінку затримали «на гарячому» під час продажу забороненого товару. Правопорушникам повідомили про підозру. За скоєне їм загрожує до 10-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Встановили та задокументували протиправну діяльність співробітники відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 спільно з працівниками Служби безпеки України.

Відпрацьовуючи оперативну інформацію, правоохоронці, за силової підтримки батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Одеській області, затримали фігурантів на вулиці Паустовського під час збуту «клієнтові» п’яти грамів психотропної речовини PVP. Її походження перевірили на місці за допомогою експрес-тесту.

Також під час огляду прилеглої території поліцейські виявили 14 «закладок» зі схожою речовиною, які чоловік зі співмешканкою встигли розкласти по схованках. Безпосередньо у жінки було виявлено ще декілька ємностей з різними речовинами рослинного та синтетичного походження.

За місцем мешкання цивільного подружжя провели обшук, в ході якого правоохоронці вилучили більше 200 грамів речовини, схожої на PVP, та кілька таблеток, схожих на екстазі, фасувальний матеріал, магніти, електронні ваги та інші речові докази.

Від будь-яких пояснень фігуранти відмовились. Але правоохоронці встановили, що чоловік адміністрував один із телеграм-каналів, де пропонував для продажу різні наркотичні засоби та психотропні речовини, а співмешканка йому допомагала їх збувати.

«Усі вилучені речовини поліцейські направили на експертизу. Наразі чоловіку та жінці повідомлено про підозру, залежно від скоєного, у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також у незаконному збуті особливо небезпечної психотропної речовини, вчинене за попередньою змовою групою осіб, зокрема у великих розмірах. Ці злочини кваліфікуються за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України і караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. Підозрюваних поліцейські затримали в процесуальному порядку. Чоловіку суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а жінці – цілодобового домашнього арешту», - зазначив начальник територіального підрозділу поліції Ігор Страшной.

Слідство триває під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси.

+ 0 -
  • 0
  • 76

Добавить комментарий