Карантинні обмеження через пташиний грип запроваджено на території природного парку

В Одеській області, на території Нижньодністровського природного парку, тривають екологічні обстеження. Епідеміологи досліджують заповідник на присутність пташиного грипу та його субтипів. Про це повідомили у Департаменті аграрної політики, продовольства та земельних відносин ООДА.

Протягом минулого тижня зафіксовано випадки загибелі лебедів на водоймах Нижнього Дністра. Мертві пташині тіла знаходили на Дністровському лимані, Білому озері, Саф’янах, каналі у районі дитячого пляжу у Біляївці.
“Результати лабораторних досліджень у загиблих птахів показали РНК вірус грипу типу А, субтипу Н5”, — йдеться у повідомленні.

Через підвищену небезпеку на території Нижньодністровського НПП призначено карантинні обмеження. Також визначено буферну зону, територію радіусом 3 км від небезпечного пункту та зону спостереження радіусом 10 км, в яку входять населені пункти с. Маяки, с. Надлиманське, м. Біляївка.

“Важливо у цей період не допускати контактів свійської птиці з дикою, перебування і напування з водойм”, — додали у відомстві.

+ 0 -
  • 0
  • 184

Добавить комментарий