Одеська мерія замовляє роботи для військових у фірми соратника Труханова

Одеська міська рада заплатить понад 3 мільйони гривень за реконструкцію мереж електропостачання для військовослужбовців ОК «Південь». Підрядником обрали фірму, якою керує місцевий депутат та представник осередку партії «Довіряй Ділам» мера Одеси, Геннадія Труханова. Крім того, за групою компаній в яку входить підрядна організація, тягнеться «шлейф» з кримінальних проваджень.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на закупівлю.

Управління капітального будівництва Одеської міської ради уклало угоду з ТОВ «ЛК Енергомир» на суму 3 081 000 гривень. За ці гроші компанія має здійснити реконструкцію інженерних мереж електропостачання в будівлі, якою користуються військовослужбовці ОК «Південь».

За даними аналітичної платформи YouControl, компанію «ЛК Енергомир» зареєстровано ще у 2006 році в Одесі. Власниками фірми наразі значаться мешканці Одещини Ірина Кремінська та Микола Тарасенко. А керівником є діючий депутат Теплодарської міської ради Андрій Лаврінов. Ба більше, він також є головою теплодарського осередку партії «Довіряй Ділам».

З 2016 року ТОВ «ЛК Енергомир» отримала 172 підряди на загальну суму в понад 293,4 мільйона гривень. Серед найбільш частих замовників фірми – чиновники Одещини, але є й кілька значних контрактів від ПАТ «Київводоканал».

Зауважимо, що фірма фігурує в декількох кримінальних провадженнях. Найцікавішою є справа про розкрадання коштів, службові підроблення та зловживання з боку службовців Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління Міністерства оборони. В матеріалах справи зазначено, що контррозвідка СБУ виявила розкрадання на загальну суму 20,8 мільйона гривень. Серед фірм, які за даними слідства завищували вартість робіт значиться «ЛК Енергомир», яка у 2017 році робила реконструкцію електромереж у військовому містечку Дачне-2. Слідчі зазначили, що на цих роботах було розкрадено 40 009,40 гривень. 

Також «ЛК Енергомир» згадується в справах про розкрадання коштів ПАТ «ЕК Одесаобленерго», махінаціях із землями Фонтанської сільської ради. 

Не обійшлося без «ЛК Енергомир» і під час реконструкції дитячого табору «Вікторія». Фірма робила реконструкцію корпусу для вихователів на території дитячого оздоровчо-спортивного комплексу та засвітилась не лише в справі про пожежу, а й в провадженні про ухиляння від сплати податків.

Після 2015 року фірму «ЛК Енергомир» перереєстрували в Київській області. Наразі адресою ТОВ «ЛК Енергомир» зазначено офіс 76 в будинку 261-А на вулиці Київська в місті Бровари. Цей офіс є адресою масової реєстрації фірм. Загалом в ньому «розміщується» не менш як 20 різних компаній, значна частина яких – з сумнівною репутацією.

Варто зазначити, що серед уповноважених осіб «ЛК Енергомир» значиться Дмитро Кремінський. За даними платформи Clarity Project він є ФОПом та у 2019 році отримував підряди з обслуговування та ремонту електромереж від чиновників на Одещині. 

Разом з Андрієм Лавріновим він володіє нещодавно зареєстрованою ТОВ «ЛК Енерджи Груп». А ще Дмитро Кремінський керував ТОВ «ЛК Енерголюкс», яку наразі переписано на громадянина Таджикистану, зареєстрованого на території тимчасово окупованої Донеччини. Раніше видання «Інтент» повідомляло, що 2017-2018 роках ця фірма отримувала по 1,48 мільйона гривень за ілюмінацію так званого «Казкового містечка» на Думській площі. Також фірма фігурувала у провадженнях про ухиляння від сплати податків.

+ 0 -
  • 0
  • 1 224

Добавить комментарий