Привласнив майже 1,2 млн грн на ремонті школи: в Одесі поліцейські відправили на лаву підсудних директора будівельної компанії

Правопорушник вносив до офіційних документів завідомо неправдиві відомості щодо виконаних робіт та вартості будматеріалів. За скоєне йому загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У середині 2020 року за результатом проведеного відкритого тендеру між директором товариства з обмеженою відповідальністю і міською радою був укладений договір підряду на здійснення капітального ремонту навчального закладу в центрі Одеси із встановленим бюджетом майже 29 мільйонів гривень.

В ході виконання взятих на себе зобов’язань підрядник вносив завідомо недостовірні дані до акту прийому виконаних робіт та довідок про вартість використаних будівельних матеріалів. В офіційних документах він прозвітував про виконання повного обсягу ремонту, який насправді не доробив, та використання будівельних матеріалів. Таким чином на рахунки товариства було безпідставно перераховано з бюджету майже на 1,2 мільйона гривень більше, які директор компанії привласнив.

Слідчі відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 та працівники управління стратегічних розслідувань в Одеській області під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси задокументували протиправні дії підрядника. На час слідства суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

«Ми провели досудове розслідування, зібрали достатньо доказів і висунули фігуранту обвинувачення за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах, та за ч. 1 ст. 366 того ж кодексу – у внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей. Обвинувальний акт скерований до суду. Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна», - розповів начальник територіального підрозділу поліції Вячеслав Барба.

+ 0 -
  • 0
  • 166

Добавить комментарий