Одеські поліцейські перекрили канал переправлення жінок за кордон у трудове рабство

У квітні 2024 року поліцейські припинили діяльність, що спрямована на незаконне переміщення жінок через кордон для їх подальшого використання в трудовому рабстві. Жителька Подільського району організувала цю протиправну діяльність, за що їй висунули підозру. Це може призвести до позбавлення волі на строк до 12 років і конфіскації майна.

Під час європейської операції з боротьби з торгівлею людьми, на яку було дано назву «EMPACT Action Days Labour Exploitation», поліцейські разом із слідчими управління міграційної поліції, слідчого управління ГУНП в Одеській області та працівниками головного оперативно-розшукового відділу 26-го прикордонного загону зупинили та задокументували незаконну діяльність 56-річної жінки.

Жінка, з метою особистого збагачення, завербувала двох жінок, які мали вади в психічному розвитку та знаходилися у скрутному матеріальному становищі. Під приводом поїздки на екскурсію вона незаконно вивезла їх за межі країни.

На іноземній території вона примушувала потерпілих працювати безплатно, використовуючи погрози та інші методи тиску. Після затримання поліцейські під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили їй про підозру за частиною 1 та 2 ст. 149 Кримінального кодексу України.

Поточно підозрювана знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання, і триває розгляд питання про застосування запобіжного заходу.

+ 0 -
  • 0
  • 131

Добавить комментарий