Bloomberg: Макрон хоче переконати Сі Цзіньпіна вплинути на Путіна

Президент Франції Еммануель Макрон планує зміцнити особисті стосунки з лідером Китаю Сі Цзіньпіном під час його дводенного візиту до Франції. За інформацією з Bloomberg, Макрон також сподівається викликати китайського лідера на розмову щодо припинення війни в Україні, що провокується Росією.

Джерела зазначають, що Макрон планує залучити китайські інвестиції у сектор виробництва електронних акумуляторів у Франції. Особливо, він планує організувати зустріч з Сі в Єлисейському палаці в Парижі, включивши до меню французький коньяк, який зараз об'єкт антидемпінгового розслідування з боку Пекіна. Також Макрон хоче запросити Сі в місце близьке до Піренеїв, де він сам у дитинстві часто відвідував свою бабусю.

Поїздка лідера Китаю в Європу відбудеться вперше за п'ять років на тлі погіршення відносин з Заходом. Ці напруженості включають питання торгівлі, звинувачення в шпигунстві та підтримку Росії. Візит Сі триватиме з 5 по 10 травня і охопить Францію, Сербію та Угорщину.

Щодо підтримки Росії з боку Китаю, позиція останнього залишається неоднозначною. Пекін не осуджував безпосередньо дії Росії в Україні і не застосовував до неї санкції, замість цього збільшивши співпрацю. Це викликає занепокоєння у США, які готові до нових санкцій проти Китаю у разі доведення його підтримки російській оборонній промисловості.

+ 0 -
  • 0
  • 430

Добавить комментарий