У НАТО не вірять в успіхи Росії на Харківщині: не вистачить сил

Росіяни не зможуть здійснити стратегічний прорив на півночі Харківщини. У них банально не вистачить для цього сил, оскільки угруповання росіян невелике. Про це заявили командувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Крістофер Каволі та голова Військового комітету НАТО Роб Бауер 16 травня за підсумками засідання Рада Україна-НАТО, повідомляє “Європейська правда”.

“Вони не мають навичок і спроможностей, щоб діяти в масштабах, необхідних для використання будь-якого прориву для отримання стратегічної переваги. Вони здатні досягати локальних успіхів, і дещо з цього вони вже зробили”, – сказав Каволі.

Своєю чергою, Бауер додав, що ситуація на Харківщині не призвела до суттєвих змін на полі бою та не зможе вплинути на російську ціль – змусити Україну до переговорів на російських умовах.

“Українські сили повернули собі 50% території, яку Росія захопила на початку війни. Тож зараз російські війська відвойовують цю територію, але це не є стратегічним просуванням, це не є стратегічним успіхом”, – резюмував він.

+ 0 -
  • 0
  • 447

Добавить комментарий