Столтенберг: НАТО буде підтримувати Україну до перемоги у війні

НАТО буде підтримувати Україну у війні стільки, скільки це буде потрібно. Лише українці можуть визначити сприятливий час для переговорів.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції, повідомляє Reuters.
"Саме українці, і лише українці, можуть вирішувати, коли настануть сприятливі умови для переговорів і кому ухвалювати рішення щодо прийнятності умов під час перемовин", — сказав Столтенберг.

Генсек також запевнив Україну у підтримці. "Політика НАТО незмінна — ми підтримуватимемо Україну, доки вона не переможе у війні", — наголосив Столтенберг.
Днями у НАТО заявили, що поступки України своїми територіями для Росії можуть поставити крапку у війні. Водночас там додали, що "Україна має сама вирішувати, коли та на яких умовах вона хоче вести переговори з Росією".

"Гадаю, можливим рішенням для України могла б бути відмова від території й отримання натомість членства в НАТО. Я не кажу, що так має бути, але це може бути можливим рішенням", — сказав керівник апарату генерального секретаря НАТО Стіан Єнссен.

Він також сказав, що Росія веде величезну військову боротьбу, і здається нереальним, що вона зможе захопити нові території. Зараз радше питання в тому, чи вдасться Україні повернути своє.

+ 0 -
  • 0
  • 803

Добавить комментарий