Столтенберг скликає засідання Ради Україна-НАТО на 10 січня

Генсек НАТО Єнс Столтенберг скликає надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на 10 січня. Однією з ключових тем засідання стане посилення української ППО після останніх ракетних та дронових атак РФ.

"Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг скличе засідання Ради Україна-НАТО в середу, 10 січня, на рівні послів на прохання України після недавніх ракетних і дронових атак Росії", - зазначив він.

Нагадаємо, напередодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Організація Північноатлантичного договору підтримала запит України на проведення надзвичайного засідання Ради Україна-НАТО трохи більше ніж за місяць після першого зібрання цього органу.

Однією з ключових тем на засіданні стане посилення протиповітряної оборони України, наголосив він. "Важливий сигнал євроатлантичної єдності на тлі ескалації російського терору", - зазначив Кулеба у дописі в соцмережі X.

Після останніх ударів РФ України висловили підтримку низка союзників. Зокрема, Великобританія анонсувала надання нової партії військової допомоги, до якої увійдуть сотні ракет для систем протиповітряної оборони (ППО). У Німеччині політики активізували заклики до уряду почати постачання Києву крилатих ракет Taurus.

У Литві, Латвії, Естонії і низці інших країн наголосили на необхідності надати Україні більше систем ППО та інших озброєнь. Підтримку і обіцянку подальшої допомоги висловлювали й інші країни Європейського Союзу, керівництво ЄС, а також представники США.

+ 0 -
  • 0
  • 153

Добавить комментарий