Електронні повістки в Україні: депутат розповів, як їх розсилати

Народний депутат Верховної Ради Федір Веніславський відповів на запитання про електронні повістки в Україні. Член парламенту запевнив, що подібні розсилки через електронні кабінети робити не планують.

Зокрема, йшлося про гучний застосунок Резерв+, через який уже встигли оновити дані понад мільйон військовозобов'язаних громадян по всій країні. Деякі українці вносили нові відомості про себе навіть за межами держави.

Після появи цієї можливості, у Мережі з'явилися маніпуляції щодо можливого запуску електронних повісток через програму. Однак в уряді такий варіант не розглядають.

Це питання ми обговорювали і дуже дискутували над ним під час роботи над законопроектом про мобілізацію. І кінцева позиція була консенсусна – електронних повісток через електронні кабінети не буде.
Він наголосив, що закон про мобілізацію в принципі не передбачає розсилку будь-яких повідомлень такого роду, зокрема і направлень на військово-лікарську комісію. Цю процедуру не регламентували в законодавчому акті.

Щодо затримання громадян представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, то депутат вважає неможливими такі примусові дії працівників ТЦК щодо громадян без присутності правоохоронців. Якщо вони діють разом з працівниками поліції, то це, в принципі, в рамках закону.
Нагадаємо, бронь від мобілізації надаватиметься за іншими правилами. Кабмін анонсував зміни до механізму.

+ 0 -
  • 0
  • 655

Добавить комментарий