Згідно з факторним аналізом, більшість випадків захворювань пов’язані із вживанням готових домашніх страв із порушенням технології приготування і зберігання, немитих ягід, овочів і фруктів, м'ясних і молочних продуктів, придбаних на ринках, а також із порушенням правил догляду за дітьми.

Минулого тижня в Одесі за попередніми діагнозами зареєстровано п'ять випадків захворювання на кашлюк, усі у дітей. В організованих колективах захворюваність на кашлюк не реєструвалася. У вогнищах інфекційних захворювань проводиться комплекс профілактичних і протиепідемічних заходів.

Як поінформували фахівці Центру контролю та профілактики хвороб, було зареєстровано один випадок захворювання на кір у дорослої людини, проводяться профілактичні та протиепідемічні заходи.

Для проведення моніторингових досліджень на холеру обстежено 74 хворих з гострими кишковими інфекціями та досліджено 8 проб з об'єктів зовнішнього середовища, з яких: морська вода — 4 проби, стічна вода — 3 проби, лиманна вода — одна проба. Холерні вібріони не виділено.

Для проведення моніторингу питної води в Одесі досліджено 18 проб на мікробіологічні показники та 17 проб – на санітарно-хімічні показники. Усі проби відповідали нормам.

Санітарно-епідеміологічна ситуація знаходиться на постійному контролі.