В Одесі захворюваність на ГРВІ та грип продовжує знижуватися

За інформацією Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, за минулий тиждень захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі знизилася на 2,6%, порівняно з попереднім тижнем. На ГРВІ та грип протягом останнього тижня захворіли 2758 одеситів, серед яких 73% становили діти віком до 17 років.

Інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ та грип нижчий за епідпоріг на 47,8% і знаходиться на сезонному рівні для цієї пори року.

Згідно з моніторингом вірусологічних досліджень, останнього тижня зареєстровано циркуляцію вірусів грипу А, грипу В, а також вірусів негрипозної природи (метапневмовірус, COVID-19 тощо).
На COVID-19 за минулий тиждень захворіли 82 одесити, серед яких дев'ять дітей.

На гострі кишкові інфекції протягом останнього тижня захворіли 66 одеситів, з яких 62,1% — діти. Вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвалися поодинокими випадками. Випадків дифтерії, краснухи, епідемічного паротиту не зареєстровано.

Для проведення моніторингу питної води в Одесі досліджено 10 проб на санітарно-мікробіологічні показники та 9 проб – на санітарно-хімічні показники. Усі проби відповідали нормам.

+ 0 -
  • 0
  • 73

Добавить комментарий