Ізраїль створить суперкомп’ютер для навчання моделей ШІ

В Ізраїлі виділяють 250 млн доларів на національну програму у сфері штучного інтелекту. Виконавчий директор Ізраїльського управління інновацій (IIA) Дрор Бін повідомив, що наступного місяця Ізраїль оголосить тендер на створення першого в країні суперкомп’ютера, інформує Reuters.

Виступаючи на конференції зі штучного інтелекту, Дрор Бін сказав, що хоча штучний інтелект є другом ізраїльського технологічного сектору, він може перетворитися на ворога. Це тому, що штучний інтелект є технологією, що швидко розвивається.

Виконавчий директор IIA зазначив, що уряд виділяє 250 млн доларів на національну програму у сфері штучного інтелекту, реалізацію якої будуть здійснювати уряд, промисловість та академічні кіла.
Бін розповів, що з 9000 ізраїльських стартапів понад 2200 використовують штучний інтелект, а Ізраїль займає третє місце у світі за продуктивністю штучного інтелекту. «Наша мета полягає в тому, щоб переконатися, що Ізраїль збереже своє лідерство, рейтинг і місце в гонці ШІ у світі», – сказав він.

Виконавчий директор IIA зазначив, що суперкомп’ютер для навчання великих моделей штучного інтелекту має вирішальне значення в цьому відношенні. «Коли високотехнологічна компанія або дослідник хоче навчити велику модель, то доводиться купувати час у хмарі (оскільки), немає локального центру обробки даних із значною кількістю GPUs (графічних процесорів), які могли б навчити ці моделі», – розповів Дрор Бін.

+ 0 -
  • 0
  • 283

Добавить комментарий