В Одесі надають фіндопомогу на енергомодернізацію житлових будинків

В Одесі вже кілька років працює муніципально-державне партнерство «ЕНЕРГОДІМ» - надання безповоротної фінансової допомоги з бюджетів на енергомодернізацію житлових будинків.

Сьогодні, 25 липня 2024 року, на засіданні Виконавчого комітету Одеської міськради було підтримано рішення про виділення з бюджету міста понад 230 тисяч гривень ОСББ «ФІЛАТОВКА». Кошти будуть спрямовані на один із етапів великого проєкту з енергомодернізації, наразі це модернізація інженерних мереж.

Разом із державними коштами ОСББ отримає майже мільйон гривень на модернізацію.

«Звертаюсь до власників ОСББ: поки впроваджуються нові програми, вже сьогодні рекомендую скористатися програмою «ЕНЕРГОДІМ». Зокрема, це може бути модернізація та підготовка даху під встановлення сонячних панелей», - сказав міський голова Геннадій Труханов.

Також мер Одеси розповів про нові інструменти для підтримки громадян і стимулювання переходу на альтернативні джерела енергії.

Крім того, міський голова звернувся до бізнесу з пропозицією розглянути можливість забезпечити свої підприємства власною генерацією.

Наразі вже спрощено процедуру будівництва та/або розміщення газопоршневих і газотурбінних установок. Для бізнесу діють кредити «5-7-9».

+ 0 -
  • 0
  • 281

Добавить комментарий