Одеса продовжує підготовку до надзвичайних ситуацій у зимовий період

2 листопада 2022 року мер Одеси Геннадій Труханов провів зустріч з керівниками одеських об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) щодо підготовки до надзвичайних ситуацій у зимовий період.

В умовах, коли ворог регулярно обстрілює нашу критичну інфраструктуру, місто має бути підготовленим до життя в умовах обмеженого постачання ресурсів. Міський голова зазначив, що наразі вже визначений 141 об'єкт для облаштування стаціонарних пунктів обігріву громадян.

По-перше, традиційно у всіх районах міста будуть розгорнуті палатки. Соціальні працівники та волонтери працюватимуть з людьми без визначеного місця проживання. Для надання допомоги цій категорії людей в Одесі працює два Центри реінтеграції - на Балтській дорозі та на вул. Ціолковського, які забезпечені всім необхідним для розміщення та тимчасового проживання людей.

По-друге, 67 комунальних укриттів підготовлені приймати людей не тільки під час повітряної тривоги, але й для тимчасового розміщення. Усі вони приведені до ладу, забезпечені водою, електрикою та каналізацією, а також лавами та стільцями, обладнані Інтернетом. У наявності є 80 генераторів, які будуть використовуватися в об’єктах цивільного захисту за необхідністю. Наразі організована робота щодо закупівлі теплових конвекторів.

По-третє, для розміщення та обігріву людей підготовлені 68 закладів освіти. Тут є запаси їжі та води, медикаменти, теплий одяг.

До того ж з початку повномасштабного вторгнення місто постійно підтримує запас продуктів довготривалого зберігання. Сьогодні ще існує потреба в достатньої кількості генераторів, проводиться централізована закупівля булер’янів. «Міськзелентрестом» вже заготовлено 400 кубічних метрів дров. Процес триває.

Крім того, є домовленості щодо встановлення на залізничних вузлах плацкартних вагонів для забезпечення обігріву. Наразі визначаються кількість вагонів та місця їх розташування.

«Але ж за прикладами інших українських міст ми всі розуміємо, що цього може бути недостатньо. В умовах регулярних ракетних обстрілів кожна багатоповерхівка має бути готовою до надзвичайних ситуацій - підготувати приміщення, закупити генератори та булер’яни, облаштувати на прибудинкових територіях місця для приготування та розігріву їжі. Дай Бог, щоб нам все це не знадобилося, але ми повинні бути готовими до будь-якого розвитку подій», - звернувся Геннадій Труханов до керівників ОСББ.

Мер Одеси доручив керівникам районних адміністрацій міста підтримувати зв'язок з керівниками ОСББ, а також провести переговори з державними та приватними установами щодо облаштування пунктів обігріву.

+ 0 -
  • 0
  • 347

Добавить комментарий