Німці знайшли новий спосіб знизити апетит

Експерти з Лейпцизького університету та Дюссельдорфського університету Генріха Гейне в Німеччині дізналися дещо важливе. З'явилися дані їхнього звіту. У ньому сказано про те, що було виявлено, що вплив на рецептор латрофіліну 1 (ADGRL1) здатний знизити апетит та підвищити прагнення до фізичної активності.

Німці кажуть, що рецептори латрофіліну 1 відіграють роль прихованого регулятора апетиту.

Пояснюється, що вони розташовуються у ділянках мозку, відповідальних контроль харчової поведінки.

Виявилося, що подібні рецептори також є у структурах жирової тканини.

З метою дізнатися, як рецептори латрофіліну 1 регулюють харчові та рухові звички, дослідники позбавили ADGRL1 групу лабораторних мишей.

Інформується, що результатом цього стало прагнення споживати більше їжі за зниження рівня фізичної активності.

Додається, що спочатку у всіх гризунів була нормальна вага, проте протягом кількох місяців після блокування ADGRL1 вони в прискореному темпі набрали зайві кілограми, що призвело до розвитку ряду ускладнень, включаючи ожиріння, діабет та жирову дистрофію печінки.

Запевняється тепер, що такі результати відкривають нові перспективи розуміння механізмів регуляції харчування та розвитку ожиріння.

Очікується, що подальші дослідження дозволять визначити, чи може виявлений рецептор стати потенційною основою нових фармакологічних препаратів, вкладених у зниження маси тіла.

+ 0 -
  • 0
  • 91

Добавить комментарий