Роботодавець зможе забронювати не більше половини працівників

Не більше 50% фахівців призовного віку можна буде забронювати роботодавцю за умови сплати броні за рахунок компанії. Таку інформацію надав народний депутат Богдан Кицак. Зі слів обранця, наразі опрацьовується перелік тих, кого можна буде забронювати таким способом. При цьому роботодавець мусить сплачувати за бронь працівника самостійно.

"Суми, які там передбачені, це від 20-30 тисяч гривень та у гібридному форматі. Саму суму бронювання сплачує роботодавець. І не за всіх заброньованих чоловіків, а за 30-50% від їхньої кількості, залежно від прийнятого (Кабміном, - ред.) рішення. Нагадаю, що його поки що немає, ми чекаємо фіналізоване рішення від Кабінету міністрів України, де своїми постановами відрегулюють або розширять перелік людей, які допускаються до такого бронювання", – прокоментував ситуацію нардеп.
Нагадаємо, Постановою Кабінету Міністрів України від 5 червня 2024 року затверджено Порядок бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.

Підставою для бронювання працівників держоргану, підприємства чи установи є дата прийняття і номер рішення про визначення підприємства критично важливим для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань в особливий період та дата прийняття і номер рішення про визначення установи критично важливою для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період або рішення МЗС, Мінреінтеграції, Секретаріату Кабінету Міністрів України чи органів, які здійснюють управління державним майном, що забезпечує діяльність відповідно Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, про затвердження переліку таких установ.

Військовозобов’язаний не підлягає бронюванню, про що керівнику державного органу, підприємства, установи повідомляється засобами Порталу Дія, у разі відсутності в Реєстрі військовозобов’язаних відомостей про військовозобов’язаного або ж відсутності в Реєстрі військовозобов’язаних відомостей про перебування військовозобов’язаного у трудових відносинах з державним органом, підприємством, установою.

+ 0 -
  • 0
  • 40

Добавить комментарий