Одеська суддя не задекларувала вартість орендованої квартири

Суддя Приморського райсуду Одеси Тетяна Федчишена, на яку відкрили дисциплінарну справу,  вказала недостовірні дані у власній декларації за 2023 рік.

Про це редакція 368.media  дізналася, проаналізувавши її податкову звітність.

Федчишина працювала у Вінниці. У квітні 2017 року вона звернулася до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, аби її допустили до конкурсу на посаду в місцевому суді. Вона пройшла конкурс. У 2019 році звільнилася з посади помічниці судді апеляційного суду  області, який ліквідували. Після цього Федчишину перевели до новоутвореного Вінницького апеляційного суду.  У серпні 2019 року комісія схвалила її кандидатуру, а в наступному році президент призначив її на посаду в Приморський райсуд.

У жінки разом з чоловіком Костянтином Федчишеним вони задекларували квартиру в 36,7 кв. м у Вінниці, придбану у жовтні 2015 року. Вартість майна суддя вказала у 197,5 тис. гривень.

Також вони вказали ще одну квартиру в 34 кв. м у користуванні. Майно належить Дмитру Костянтиновичу Федчишену (можливо, син подружжя).

Ще чоловік судді вказав, що з 2006 року має у власності будинок в Томашпілі площею в 65,2 кв. м. Вартість майна не вказана.

Також у 2018 році він отримав квартиру в 49,9 кв. м в Вінниці за заниженою вартістю у 50 тис. гривень. Ще подружжя вказала гараж на праві користування, проте не вказало жодного авто.

 

Й головне, з 2020 року суддя Федчишена орендує в Одесі квартиру в 55,3 кв. м в Ліни Федорівни Бондаренко. При цьому декларант у графі «витрати» вказала, що сума оренди їй невідома.

Сама Федчишина заробила 1,2 мл гривень на посаді судді. Її чоловік свою роботу та зарплатню вирішив не вказувати. Точніше, суддя не вказала його дохід в податковій звітності. Він звільнився з прокуратури 14 червня 2022 року. Про це ми напишемо згодом.

+ 0 -
  • 0
  • 36

Добавить комментарий