Подагра: алкоголь збільшує ризик утворення «болючих» кристалів у суглобах

Популярний тип напою слід уникати під час запального нападу.

Подагра — це «болюча форма артриту, яка виникає, коли високий рівень сечової кислоти в крові викликає утворення та накопичення кристалів у суглобі та навколо нього».

Є багато дієтичних тригерів подагри, і одним із найгірших винуватців є «дистильований» алкоголь.

Пиво і спиртні напої пов’язані з підвищеним ризиком подагри і нападів, що повторюються. Помірне споживання вина не підвищує ризик нападів подагри. Враховуючи ризики, вам слід уникати вживання алкоголю під час нападів подагри та обмежувати вживання алкоголю, особливо пива, між нападами.

Дистильований по суті означає, що алкогольний напій був отриманий шляхом дистиляції ферментованих сільськогосподарських продуктів. Спиртні напої – це дистильовані алкогольні напої. Загальні приклади включають текілу, ром, джин, горілку, віскі та бурбон.

Численні докази пов’язують вживання алкоголю з підвищеним ризиком подагри. Однак дослідження також виявили докази протилежного.

Дослідники вивчили кількість та тип споживаного алкоголю з погляду ризику повторних нападів подагри.

Епізодичне вживання алкоголю незалежно від типу алкогольного напою було пов’язане з підвищеним ризиком повторних нападів подагри, у тому числі потенційно в помірних кількостях.

+ 0 -
  • 0
  • 163

Добавить комментарий