На Одещині судитимуть керівника громадської антикорупційної організації за вимагання грошей з директора сільгосппідприємства

Знаючи про прибутковість товариства, яке займається вирощуванням різних видів сільськогосподарських культур, зловмисник спробував «вибити» з його керівника грошей, використовуючи своє службове становище.

Висунувши вимогу надати йому мільйон доларів США готівкою, правопорушник почав тиснути на потерпілого. Розповсюджувати вигадані відомості під виглядом достовірних про роботу підприємства, які викликали сумніви щодо законності дій та рішень, а також добропорядності чоловіка та його оточення. Ініціювати розслідування діяльності підприємства та створення замовних статей у засобах масової інформації. Погрожувати фізичною розправою та залишенням без бізнесу й засобів на існування.

Ходячи по колу й так і не отримавши від потерпілого бажаної суми грошей, фігурант змінив вимогу, опустивши до 600 тисяч доларів США. Але далі продовжувати протиправні дії йому завадили працівники Служби безпеки України.

 

За результатами досудового розслідування співробітники відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління ГУНП в Одеській області під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури оголосили правопорушнику підозру за частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу України. Мова про вимагання, вчинене службовою особою, з використанням свого службового становища, за попередньою змовою з групою осіб, з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, повторно.

Такі дії караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Слідство триває. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Встановлюються інші особи, причетні до даного правопорушення.

+ 0 -
  • 0
  • 306

Добавить комментарий