В Одеській області стрімко росте кількість хворих на COVID-19

На Одещині за останній тиждень, в порівнянні з попереднім, захворюваність на COVID-19 зросла в 1,7 раза. Хворобу медики виявили у 1158 пацієнтів, серед яких - 175 дітей. Тиждень тому хворих було 666, з них - 119 дітей.

Хто повідомляє: Державна установа "Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" у фейсбуці.
В Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб запевняють, що епідемічна ситуація залишається на контролі.

"Вже третій рік поспіль у вересні фіксується сезонне підвищення рівня захворюваності на COVID-19, яке спадає в березні-квітні або ж на початку травня. Так, і в цьому році захворюваність почала стрімко зростати. Якщо потижнева захворюваність у серпні становила до 360 випадків, то вже у вересні цей показник склав 700, тобто зріс майже у 2 рази", - йдеться в повідомленні епідеміологів.

Наразі більшість випадків COVID-19, які виявляють на Одещині, це штам "Омікрон". Зокрема, його новий підвид.

"Новий підвид високозаразного штаму коронавірусу "Омікрон" - вірус BA.5, який викликає понад 80% всіх випадків, може не просто поширюватись швидше, а й призводити до тяжчого перебігу і наслідків хвороби, ніж попередні штами, у першу чергу у не вакцинованих. Це підтверджується зростанням рівня госпіталізації - якщо в серпні в середньому ми реєстрували 102 госпіталізації на тиждень, то за останні два тижні цей показник склав 140", - зазначають в Одеському центрі контролю та профілактики хвороб.

Та додають, що фіксують також летальні випадки від нового підвиду:

"Лише за серпень та минулий період вересня поточного року зареєстровано 12 летальних випадків, з яких 11 – не були щеплені".
Від початку епідемії на Одещині лабораторно підтвердили 336750 випадків COVID-19. 6087 хворих померли, 329133 - одужали.

+ 0 -
  • 0
  • 550

Добавить комментарий