В Одесі знизилася захворюваність на гострі кишкові інфекції, ГРВІ та грип

За інформацією Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі за останній тиждень знизилася на 32%, порівняно з попереднім тижнем, і склала 1873 випадки, з яких 61,8% склали діти віком до 17 років.

Згідно з моніторингом вірусологічних досліджень, циркуляція вірусів грипу не зареєстрована, спостерігалася циркуляція вірусів негрипозної етіології (парагрип, риновірус та ін.). Захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі перебуває на сезонному рівні.

Рівень захворюваності на COVID-19 знизився на 24,5%, порівняно з попереднім тижнем, і склав 111 випадків, серед яких 28 дітей.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі за останній тиждень знизилася на 23,7%, порівняно з попереднім тижнем. Всього за тиждень на гострі кишкові інфекції захворіли 58 одеситів, з яких 55,2% - діти.

Вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвалися поодинокими випадками. За тиждень випадки дифтерії, кору, краснухи, епідемічного паротиту не зареєстровані.

Для проведення моніторингу питної води в Одесі досліджено 10 проб на санітарно-мікробіологічні показники та 9 проб – на санітарно-хімічні показники. Усі проби відповідали нормам.

+ 0 -
  • 0
  • 276

Добавить комментарий