Готуємо яблучний пиріг на сковороді

Якщо у вас є два яблука, вам варто приготувати простий яблучний пиріг, для якого навіть не знадобиться духовка. Рецептом поділилася відома українська блогерка Alina FooDee.

Інгредієнти
Яблуко – 2 шт.
Цукор – 1 ст.
Кориця – 1 ч.л.
Лимонний сік – 1 ст.
Вершкове масло – 10 г
Для тіста:

Яйце – 1 шт.
Борошно – 120 г
Розпушувач – 0,5 ч.л.
Сметана чи йогурт – 180 г
Цукор – 40 г
Ванільний цукор – 10 г
Сіль – щіпка
Покрокове приготування
Наріжте яблука на скибочки. Покладіть шматочок вершкового масла на сковороду. Викладіть яблука. Посипте цукром та корицею. Перемішайте. Смажте яблука на маленькому вогні 5 хвилин.
Для тіста змішайте усі інгредієнти. Вони мають бути кімнатної температури.
Залийте яблука тістом. Накрийте кришкою і випікайте 15 хвилин на маленькому вогні. Якщо на кришці з’являється конденсат, витріть його паперовим рушником.
Коли тісто пропеклося, накрийте пергаментом і переверніть за допомогою тарілки.
Випікайте тісто ще 5 хвилин з іншого боку.

+ 0 -
  • 0
  • 373

Добавить комментарий