В Одесі новостворена фірма заробить 6,2 млн грн на запчастинах для тролейбусів

КП «Одесміськелектротранс» закупить запчастини до тролейбусів на 6,2 млн грн у компанії-новачка. Як повідомляє журналістка «Антикорупційного виміру» конкурентів у фірми на торгах не було.

1 листопада, комунальним підприємством «Одесміськелектротранс» на сайті Prozorro було оголошено відкриті торги з особливостями на суму 6 248 702. В них взяла участь лише одна фірма, яка і стала переможцем — ТОВ «Карго Сервіс Технолоджи». Компанію, за даними аналітичної платформи YouControl, було зареєстровано в лютому 2022 року за адресою Миколаївська дорога, 128. Через 12 днів після створення, фірма почала активно працювати по публічних закупівлях.

Власниками «Карго Сервіс Технолоджи» виступають Любов Іоргачева та Андрій Катишев. Останній також є фізичною особою-підприємцем. З 2018 року КП «Одесміськелектротранс» підписало з ним 4 угоди на 3,34 млн грн. Інших публічних клієнтів у Катишева не було, бо він жодного разу не брав участі в торгах, окрім як з КП «ОМЕТ».

Ще одна фірма Андрія Катишева називається ТОВ «Авто-Альянс-Юг». Існує вона з липня 2018 року і також зареєстрована на Миколаївській дорозі, 128. Ця фірма є більш досвідченою, бо перемогла у 23 закупівлях КП «Одесміськелектротранс» сумарна вартість яких вже сягла 17 млн грн.

Крім того, ми виявили, що фірми та ФОП Катишева використовують спільний номер телефону 380977412745. Такий самий номер зазначає в анкетних даних ще один підрядник КП «Одесміськелектротранс» — ФОП Шива Майя Василівна. Вона заробила на міському електротранспорті трохи понад 1 млн грн. Виглядає це так, ніби одна компанія наробила собі купу «прокладок» для отримання підрядів.

Зауважимо, що через відсутність конкурентів, комунальникам не вдалося зекономити ані копійки міського бюджету при здійсненні цієї закупівлі.

+ 0 -
  • 0
  • 226

Добавить комментарий