Як дізнатися, чи моя вага в нормі?

Для цього існує спеціальний показник - індекс маси тіла (ІМТ) За його допомогою можна дізнатися наскільки маса тіла людини відповідає її зросту, й оцінити, чи є вага недостатньою, нормальною, надмірною, або людина має ожиріння.
 Як він розраховується?
1?? Спочатку потрібно виміряти зріст (у метрах) і вагу (у кілограмах). Наприклад, маса тіла дорослої людини становить 77 кілограмів, а зріст – 1?,7 м.
2?? Далі визначаємо квадрат зросту. В даному випадку це 1?,7 х1?,7 = 2?,89
3?? Тепер ділимо масу тіла на число, яке отримали при множенні: ІМТ = 77 : 2?,89 = 2?6,64. Також існують спеціальні онлайн калькулятори, які визначають ІМТ за вказаними параметрами.
 
Діагноз надлишкова маса тіла або ожиріння у дорослих встановлюється на підставі розрахунку індексу маси тіла (ІМТ). Окрім цього важливим є оцінка ризиків для здоров’я, асоційованих із надлишковою масою тіла або ожирінням, яка має проводитися за допомогою обчислення ІМТ й окружності талії (ОТ) разом із загальноклінічним обстеженням. На зображенні ви бачите класифікацію ІМТ для дорослих. Ці категорії однакові для чоловіків і жінок будь-якої статури та віку.
 
Згідно з цими категоріями вага дорослої людина з ІМТ від 2?5 до 2?9,9 є надмірною. У такому випадку варто звернути увагу на раціон, а також збільшити рухову активність, адже надмірна вага насамперед є причиною розвитку серцево-судинних захворювань і діабету.
Чи знаєте ви свій індекс маси тіла?
 
+ 0 -
  • 0
  • 673

Добавить комментарий