Результат багаторічної роботи вчених ОНМедУ: МОЗ затвердив Стандарти медичної допомоги «Ожиріння у дорослих»

3 березня 2023 року Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко підписав наказ про затвердження Стандартів медичної допомоги «Ожиріння у дорослих».

Документ оприлюднено на офіційному вебсайті МОН. А ДП «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України» повинен у короткий термін внести Стандарти медичної допомоги «Ожиріння у дорослих» до Реєстру медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги.

Цей документ є підсумком багаторічної роботи колективу кафедри сімейної медицини та поліклінічної терапії Одеського національного медичного університету на чолі з завідувачкою кафедри, професоркою Валентиною Величко. Також окрім наших науковців у розробці документу приймала участь низка провідних вчених та лікарів країни.

 

Хоча ожиріння офіційно визнано ВООЗ епідемією, нажаль до сих пір ще існують упереджені уявлення щодо маси тіла навіть у закладах охорони здоров’я, що може знизити якість медичної допомоги пацієнтам з ожирінням. А ожиріння – це захворювання, яке дає поштовх до розвитку великої кількості різних патологій. Обізнаність суспільства про хворобу, та чіткі стандарти діагностування, профілактики та лікування дозволить суттєво покращити здоров’я нації.

 

  

+ 0 -
  • 0
  • 511

Добавить комментарий