У Державному університеті інтелектуальних технологій і зв’язку пройшов День відкритих дверей

8 квітня 2023р. у Державному університеті інтелектуальних технологій і зв’язку пройшов День відкритих дверей. Зустріч відбулася в історичному місці – напівциркульній аудиторії головного корпусу ДУІТЗ.
Ця аудиторія, як і велична будівля на вул. Кузнечній,1 – уособлення звитяжного минулого та стрімкого сьогодення Університету. Адже Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку , який було створено у 2020 році на базі Одеської національної академії зв’язку ім. О.С. Попова та Одеської державної академії технічного регулювання та якості, об’єднав висококваліфікованих фахівців професорсько-викладацького складу, матеріальні бази, традиції навчання та колективи студентів. Це – більш ніж 100 років традицій, досвіду, досягнень, відкритів, напрацювань та планів щодо розвитку.

 
Саме про зв’язок поколінь та важливість обрання професії, яка б стала метою та сенсом життя говорив у своєму вітальному слові проректор з навчальної роботи Анатолій Ложковський.

 

«Саме велике щастя – знайти роботу – свою, на все життя! Мені дуже поталанило! Я обрав телекомунікаційні технології. І жодного дня не пожалкував про свій вибір. Я вступав до нашого вишу в період науково-технічної революції у сфері технологій. Ви зараз також обираєте свою майбутню професію в нову революційну еру – еру штучного інтелекту. Бажаю, щоб кожному з вас поталанило, а ви обрали для себе не тільки роботу, але й покликання на все життя», – зазначив Анатолій Григорович.
Сьогодні гості заходу дізналися про особливості вступної кампанії-2023, а також ознайомились з деякими спеціальностями ДУІТЗ, а саме:
122 – «Комп’ютерні науки»;
123 – «Комп’ютерна інженерія»;
126 – «Інформаційні системи та технології»;
151 – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»;
153 – «Мікро – та наносистемна техніка»;
073 – «Менеджмент»;
075 – «Маркетинг».
Про спеціальності на заході розповідали не тільки викладачі ДУІТЗ, а й наші випускники. Так, Віталій Швейдер, аспірант ДУІТЗ, працює в німецькій технологічній компанії електронної комерції «Spryker». Цікаво було дізнатися про теоретичну підготовку у ВИШу та його шлях щодо напрацювання досвіду в компанії.

 
Сьогодні наші гості – майбутні вступники, їх друзі, батьки та вчителі. Після виступу представиників ДУІТЗ від гостей було чимало уточнюючих питаннь, які стосувалися НМТ, наявностості гуртожитків, стану бомбосховищ, можливості отримання подвійних дипломів, кількості партнерів та статистики працевлаштування, дуальної форми навчання та переходу на повністю очну систему навчання.
Після "офіційної частини" бажаючі мали змогу ознайомитися з напрямом робототехніки, особисто перевірити надійність бомбосховища, поспілкуватися з членами приймальної комісії.

 
Наостанок перед гостями свої двері відчинив університетський Музей зв’язку, серед експонатів якого:
– телеграфний ключ (1929 р.);
– телеграфний апарат Морзе (1837 р.);
– телетайп зразка 1935р.;
– телеграфні апарати 1965р;
– зразок підводного кабелю, прокладеного по дну Чорного моря в 1870 році Індоєвропейської телеграфної лінії Лондон – Калькутта;
– перший радіоприймач з дистанційним керуванням «Фестиваль» (1957p.);
– військові радіостанції, телефонні апарати зразка 1944 р. та інше.
Відвідувачів чекала не тільки цікава розповідь щодо історичного минулого сфери телекомунікацій, але й можливість попрацювати на деяких апаратах та особисто поговорити по телефону 1920 року.

+ 0 -
  • 0
  • 496

Добавить комментарий