Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку став учасником ініціативи «WiFi в укриттях»

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку став учасником ініціативи «WiFi в укриттях»,  яка була започаткована Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством освіти і науки України. Проєкт розгортання мережі в ДУІТЗ реалізовано компанією «Хуавей Україна» за сприяння БО БФ «Фонд освітніх ініціатив».

 
Для забезпечення покриттям бомбосховищ Університету «Хуавей Україна» передала новітнє мережне обладнання: точки доступу, комутатори, адаптери живлення. Wi-Fi-6 мережа забезпечить безперервний доступ до Інтернету в закладах освіти, де проходить стаціонарне та змішане навчання. Студенти матимуть змогу отримувати знання і бути на зв’язку з рідними під час повітряних тривог.

Слід зазначити, що у вересні 2022 року ДУІТЗ отримав статус Huawei ICT Academy. Програма ICT Academy має за мету підготовку протягом 5 років 2 мільйонів фахівців у галузі ICT та популяризацію навичок роботи з цифровими технологіями. Також це дає можливість створити навчальну платформу з найновітнішим обладнанням для покращення практичних навичок студентів, зокрема за такими напрямами: 5G, Al, Big Data, Cloud Computing, Cloud Service, Computing, Data Center Facility, Data Communication, Enterprise Harmony OS, IoT, Kunpeng, Application Developer, Optical Access, Optical Transmission, Routing & Switching, Security, Storage, WLAN.

 
Більш докладно про участь нашого вишу в новій ініціативі розповіла проректор з наукової роботи ДУІТЗ, доктор економічних наук Катерина Танащук.

+ 0 -
  • 0
  • 488

Добавить комментарий