В Одесі з маршрутки зробили барбершоп на колесах для військових

Одеські волонтери переробили звичайну маршрутку на барбершоп на колесах для військових. Працювали над цим шестеро волонтерів впродовж місяця. 

Про це повідомляє Суспільне.

Мобільна перукарня для військових — ініціатива волонтерів з «Майстерні незламності», які роблять багі для підрозділів ППО та «Пункт незламності» на колесах. За словами керівника майстерні Олександра Гринюка, до її створення долучили барберів із барбершопа «Адмірал», які до цього вже працювали з українськими військовими.

За основу для барбершопа на колесах взяли автобус, який раніше був маршрутним таксі. Як розповідає Олександр Гринюк, конкретно це авто працювало в Одесі на маршруті №191. Зараз автобус — повноцінна мобільна перукарня, яка обладнана всім необхідним: від крісел і інструментів до гарячої води і електроенергії.

«Три робочих місця не включаючи місця водія. Він (автобус, — ред.) у нас також буде пересувний, переїжджатиме в будь-яку точку, може працювати де завгодно. Має помивочну для голови, наверху у нас 400 літрів води, ми встановили крани, які нагрівають воду і можна спокійно помити голову. Все працює, насоси вмикаються, тепла вода», — розповів керівник «Майстерні незламності».

Перетворення маршрутки на барбершоп зайняло місяць. Для цього, за словами волонтера Олега Пшеничного, довелося багато чого зробити.

«Сидіння ми познімали, все розібрали, повністю його варили, він був не дуже в гарному стані. Заварили з лівого боку вікна, поставили метал, щоб прикрутити можна було дзеркала», — розповів волонтер.
В автобусі може працювати три барбери. Наразі хочуть це робити 30 працівників, розповідає засновник барбершопу Євген Д’яченко. За його словами, вони одразу погодилися на пропозицію волонтерів, оскільки з перших днів повномасштабного вторгнення допомагають військовим.

«Тут будуть ще дерев’яні стелажі, адже у нас як завжди багато інструментів, багато косметики – це треба десь розміщати. Але в цілому для ергономіки найголовніше, що нам треба – це крісло. Друге, що нам важливіше за все – гарне освітлення, природного освітлення тут достатньо – це ідеально. Світлодіодні лампи дають холодне світло – це ось у парахмахерському мистецтві супер. Я думаю, що технічно ми дотрималися цих моментів», — розповів Євген Д’яченко.

Барбер Андрій каже, що військові зараз вибирають короткі, але сучасні зачіски. Тому базовий набір перукаря складається з машинки, тримера, шейвера, щіток, ножиць, гребінця, фену і води.

«Ми колись їздили в військові частини,то заїжджали приблизно четверо-п’ятеро людей, і ми відстригали за один день більше 100 військових,це більше десяти на людину. Коли ми вперше приїжджали стригти військових, думали що там буде тільки налисо, але зараз часи змінилися і військові стрижуться як всі звичайні люди», — розповів Андрій.

+ 0 -
  • 0
  • 183

Добавить комментарий