В Одесі близько 16 тисяч дітей планують навчатися очно

З 1 вересня навчатися очно у школах збираються близько 16 тисяч дітей.

Про це під час сесії Одеської міської ради 19 липня розповіла директорка департаменту освіти та науки Олена Буйневич.

За словами Олени Буйневич, 16 тисяч дітей – це попередня цифра, оскільки ще немає інформації від дітей військових та не зрозуміла кількість школярів переселенців.

Справа в тому, що минулого року від загальної кількості зареєстрованих переселенців у школах Одеси навчалися лише 7-8% – більшість залишилися дистанційно навчатися у своїх школах.

«Цей процес триватиме до кінця літа, тому я думаю, що ця цифра значно збільшиться», – відмітила Буйневич.

Нагальною проблемою залишається кількість укриттів.

«Кількість місць в укриттях школ менше кількості місць взагалі. Тому ми виводимо дітей позмінно, і виводимо в першу чергу основні предмети. Для того, щоб діти могли очно вивчати математику, фізику, українську мову та т.п.», – відмітила Олена Буйневич.

Окрім цього, збільшилася вартість харчування у школах та садочках у відповідності до зростання цін на продукти та комунальні тарифи.

Рішенням міської ради, до пільгових категорій дітей, які отримують сніданки за рахунок міського бюджету, додали дітей загиблих захисників та взагалі дітей захисників.

Було погоджено ще одне нововведення через навчання у кілька змін: діти, які навчаються у першу зміну, будуть отримувати сніданок, у другу зміну – обід.

+ 0 -
  • 0
  • 785

Добавить комментарий