Столтенберг заявив, що на саміті НАТО ввели програму, щоб досягти повної оперативної сумісності ЗСУ із силами Альянсу.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у середу, 8 жовтня, під час засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" заявив, що партнери повинні продовжувати надавати Україні зброю та боєприпаси.

Генсек зазначив, що українські військові перевищили всі очікування і відбили 50% території, яка була окупованою РФ з лютого 2022 року. За його словами, РФ стала набагато слабшою в економічному плані, військову та ізольована політично, але немає жодних ознак, що президент країни-агресора Владімір Путін відмовився від своїх амбіцій.“Ми повинні підіймати наші ставки теж і надавати подальший потік зброї і боєприпасів Україні. Чим міцніше буде Україна на полі бою, тим міцнішою буде позиція України за столом перемовин. Ми повинні зробити все, щоб історія себе не повторювала, тому усі члени Альянсу погодились, що Україна стане членом НАТО”, — наголосив Столтенберг.

Він нагадав, що під час саміту НАТО у Вільнюсі було знято потребу у Плані дій щодо членства та введено програму, щоб досягти повної оперативної сумісності ЗСУ із силами Альянсу.

Прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен під час виступу на парламентській асамблеї НАТО в Копенгагені заявила, що у Альянсі зараз не може бути втоми від війни в Україні, а також наголосила, що незабаром Україна "буде літати" на винищувачах F-16, які, зокрема, надасть нашій державі і Данія.

+ 0 -
  • 0
  • 387

Добавить комментарий