Столтенберг: Підтримка України – це "інвестиція у безпеку"

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенбер заявив, що підтримка України — це не благодійність, а інвестиція у світову безпеку.
Про це Єнс Столтенберг сказав спільній пресконференції із міністром оборони США Ллойдом Остіном, передає Суспільне.

"Ситуація на полі бою є складною, але союзники по НАТО надають Україні безпрецедентну підтримку. І важливо, щоб ми продовжували це робити, адже підтримка України — це не благодійність, це інвестиція в нашу безпеку. Світ стане більш небезпечним, якщо президент РФ Володимир Путін переможе в Україні, а за ним також пильно стежать в Китаї, у Пекіні", — сказав Столтенберг.

Генсек НАТО наголосив, що це робить ще більш важливим продовження підтримки України.

"Ми також бачимо зростаючу конкуренцію з Китаєм. І Пекін не є супротивником, але Китай нарощує військову міць, що викликає дедалі більше занепокоєння, і залякує Тайвань. І все це впливає на нашу безпеку", — додав Столтенберг.

Зі свого боку глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що стримування та оборона завжди будуть першочерговим завданням для НАТО.

"Ми завжди досягали чудового прогресу у виконанні рішень, які ухвалювали наші лідери, і завдяки нашим ухваленим регіональним планам ми забезпечуємо стримування на широкому театрі військових дій у багатьох сферах і протидіємо будь-яким викликам супротивника, що свідчить про готовність Альянсу боротися і перемагати. Це включає досягнення і підтримання рівня витрат на оборону. Це необхідно для того, щоб ми могли продовжувати підтримувати Україну і поповнювати наші власні запаси зброї та боєприпасів", — сказав Остін.

28 січня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що "на певному етапі" хоче запросити Україну стати повноцінним членом Північноатлантичного альянсу.

+ 0 -
  • 0
  • 211

Добавить комментарий